#

У Вишгороді підлітки-вандали псують міські пам’ятки (ФОТО)

18.10.2019 10:51
У Вишгороді підлітки-вандали псують міські пам’ятки (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 17 жовтня, на своїй сторінці у Facebook міський голова Олексій Момота опублікував прохання допомогти зупинити вандалізм у місті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку у Facebook міського голови Олексія Момота.

"Шановні батьки! Вчергове змушений звертатися з проханням до тих, чиї дітки полюбляють гратися на центральній площі, кататися там на скейтах, роликах, самокатах… Ну поясніть ви своїм чадам, що пам’ятник святим Борису і Гліба – не місце для забавок, не мольберт для вульгарних написів і малюнків, не місце, яке слід розбивати самокатами/скейтами… це ж наша святиня! Ну невже дійсно парканом треба обнести? Хочеться плакати і кричати. Двічі наймали спеціальну піскоструменеву машину, щоб всі ці «шедеври» видалити. Тепер от змушені втретє замовляти, а це кошти… Є нова локація на Набережній, де можна покататися. Якщо мало, давайте зробимо ще одну! Де? Пропонуйте! Мені на думку приходить лише "басейн" біля БК "Енергетик"… Пропонуйте, зробимо! Тільки, молю, поговоріть зі своїми дітьми, щоб не псували пам’ятник! Цінуйте наше місто і привчайте дітей робити теж саме! Не соромтеся підходити і робити зауваження іншим… допоможіть!" – звернення або ж крик душі.

У коментарях спостерігаємо підтримку жителів. Давньоруські князі Борис і Гліб вважаються небесними заступника міста, адже були тут поховані. Вишгородці погоджуються – вандалізм треба зупинити негайно. Жителі переймаються естетичним виглядом міста та виявляють небайдужість до його історії.

Також нагадаємо, що знайдені у Білій Церкві єврейські останки планують перепоховати.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: