#

У Вишгороді стартував мистецький фестиваль "Дивосвіт Марії Примаченко"

22.09.2019 12:38
У Вишгороді стартував мистецький фестиваль "Дивосвіт Марії Примаченко"
"Цвіте Україна" Марія Приймаченко

З 19 вересня по 19 жовтня в місті Вишгород пройде мистецький фестиваль "Дивосвіт Марії Примаченко", присвячений 110-й річниці від дня народження видатної художниці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Вишгородського історико-культурного заповідника  у Facebook.

Головна мета фестивалю — познайомити відвідувачів та учасників із творчістю геніальної Марії Примаченко. Відома київська художниця Тетяна Ягодкіна виступила в ролі куратора програми.

Викладачі мистецького фестивалю "Дивосвіт Марії Примаченко" допоможуть проаналізувати особливості зображальної мови народної художниці, визначити характерні риси та напрямки її творчості. Розвинути власну фантазію через відпочинок і мистецьку гру.

Протягом фестивалю учасники зможуть навчитися:

· малювати фантастичних звірів за мотивами творчості Примаченко, вирізати та монтувати їх на роздрукованому пейзажі Вишгорода;

· давній техніці живопису на воді екологічними фарбами на натуральній основі — ебру;

· самчиківському розпису;

· штампуванню;

· малювати гуашшю пейзаж із натури;

· створювати головні убори з паперу;

· робити рельєфи з глини, малювати рослинні та анімалістичні мотиви.

Вартість участі у фестивалі: дорослі — 50 грн, діти — 25 грн.

Майстер-класи відбудуться за адресою вул. Межигірського Спаса, 11, Музей давньоруського гончарства ВІКЗ.

Довідково:

Марія Приймаченко — яскрава представниця «наївного мистецтва», одна з найвідоміших українських художниць, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1966). 2009-й рік за рішенням ЮНЕСКО було визнано роком Марії Приймаченко; тоді ж бульвар Лихачова в Києві був перейменований на честь художниці.

Також нагадаємо, що 28 вересня в місті Боярка для ветеранів ООС та дорослих членів їх родин проведуть безкоштовний майстер-клас із левкасу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: