#

У Вишневому громадяни платили за водопостачання по завищених тарифах

20.03.2019 18:22
У Вишневому громадяни платили за водопостачання по завищених тарифах

У січні спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили планову перевірку компанії, що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у місті Вишневе

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Державної служби України з питань безпечності харчових відходів та захисту споживачів.

У відомстві зазначили, що в ході перевірки Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області встановлено, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем), які встановлені рішенням органу місцевого самоврядування, не є економічно обґрунтованими, завищено розмір окремих статей витрат.

Цим було порушено вимоги Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України  від 01.06.2011 № 869.

"За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) складено акт, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій", - йдеться у повідомленні.

Також було складено припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування тарифів, шляхом приведення їх у відповідність до вимог діючого законодавства, та повернення споживачам за період з 01.03.2018 по 31.12.2018 зайво нарахованих коштів за надані послуги, шляхом здійснення перерахунку. Наразі підприємством здійснено перерахунок споживачам за надані послуги та повернуто 335,5 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: