#

У Вишневому відбудеться безкоштовний показ фільму "Невидимий батальйон"

08.10.2019 15:15
У Вишневому відбудеться безкоштовний показ фільму "Невидимий батальйон"
Афіша заходу

У четвер, 10 жовтня, о 12 годині в приміщенні Вишневої міської ради відбудеться показ українського документального кіноальманаху "Невидимий батальйон" за участі режисерів та акторів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Києво-Святошинської центральної районної бібліотеки для дорослих у Facebook.

Організаторами безкоштовного кінопоказу виступили управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА та Києво-Святошинська центральна районна бібліотека для дорослих.

Довідково:

"Невидимий батальйон" — український документальний кіноальманах про жінок в умовах бойових дій на Сході України. Перший український документальний фільм про війну і жінок на війні, знятий жінками.

Над фільмами працювали три режисерки — Світлана Ліщинська, Аліна Горлова та Ірина Цілик. Усього у стрічці висвітлено історії шести героїнь, які несуть або несли службу у зоні проведення антитерористичної операції: Олени Білозерської, Оксани Якубової, Андріани Сусак, Дар'ї Зубенко, Юлії Паєвської та Юлії Матвієнко.

Проект почався з однойменного соціологічного дослідження про участь жінок у війні проти російської окупаційної армії, після якого з'явилася серія календарів із фотографіями жінок на фронті. Фотовиставка експонувалась в українському Парламенті та Міністерстві оборони. Календар "Невидимий батальйон" отримав Гран-прі на 9-му Національному фестивалі соціальної реклами. Фільм став третьою частиною проекту.

Також нагадаємо, що 10 жовтня о 18:30 у міському Будинку культури мешканці міста Боярка зможуть подивитися фільм "Заборонений" безоплатно.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: