#

У Вишневому забезпечили "навчання без бар'єрів" для особливих дітей

28.11.2021 15:30
У Вишневому забезпечили "навчання без бар'єрів" для особливих дітей
ЗДО "Яблунька"

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської на базі ЗДО "Яблунька" у Вишневому створили комфортний простір для інклюзивного навчання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Вишневої міської ради.

ЗДО "Яблунька" відкрили у 2020 році після будівництва нового та реконструкції старого корпусу. У закладі для дітей з інклюзією обладнано пандуси, кнопки виклику допомоги тощо.

Сьогодні тут працює 6 груп, де отримують дошкільну освіту 13 дітей з особливими освітніми потребами. Головною метою створення інклюзивних груп є забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти, враховуючи індивідуальні особливості дітей з різними потребами.

За словами директора Алли Парфеси, з дітьми працюють команди психолого-педагогічного супроводу, куди входять такі спеціалісти: директор, вихователь-методист, вихователі, асистенти вихователя, логопеди, дефектологи, психологи, інструктори з фізкультури, музичні керівники, медичні сестри, соціальний педагог, батьки вихованців.

У садочку обладнана ресурсна кімната, яка використовується для здійснення корекційно-розвивальної роботи з дітьми. Вона обладнана спеціалізованою матеріальною базою, яка постійно оновлюється. Для дітей розроблені індивідуальні програми розвитку, тобто ведеться відповідна планова робота, за участю батьків, яка спрямована на розвиток мовлення, емоційно-вольової та когнітивної сфери, а також для підтримки фізичного здоров’я дошкільників.

Колектив ЗДО "Яблунька" Вишневої міської ради створює всі умови для забезпечення толерантного середовища, що спрямоване на комфортне перебування дітей з особливими освітніми потребами в дитячому колективі.

Нагадаємо, що у Вишневому проводяться роботи з укріплення фундаменту в школі №2.

Читати "Моя Київщина" у Facebook