#

У Віті Поштовій запустили новий екологічний проект (ФОТО)

25.02.2019 07:22
У Віті Поштовій запустили новий екологічний проект (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Громадська організація "Єдина громада – заможне село" запустила чергову екологічну акцію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

На сайті повідомляють, що ктивісти збирають батарейки, щоб здати їх на переробку. Однак не все так просто: щоб утилізувати 10 кілограмів зарядних пристроїв у Німеччині, необхідно віддати 115 гривень.

На щастя, знайшли альтернативу, громадська організація пропонує жителям зібрати і продати для переробки пластикові кришечки, а за виручені кошти утилізувати батарейки.

"Поки що ми ставимо локальну задачу – привчити мешканців наших двох сіл раціонально поводитись з відходами: компостувати те, що компостується, і здавати в переробку те, що переробляється", – говорить голова ГО "Єдина громада – заможне село" Алла Соловйова.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Вартість здачі кришечок по Києву – в районі 6 грн. за кг. Точок прийому – багато, поки що не зупинялись на конкретних точках, ще аналізуємо", – зазначила Алла. Тож щоб зібрати необхідну суму на вивезення батарейок, жителям доведеться назбирати близько 20 кілограм кришечок.

Контейнери для збору батарейок та кришечок домовились розмістити у сільраді Віти-Поштовій, у двох бібліотеках та Юрівській ЗОШ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: