#

У власника Київоблгазу олігарха Фірташа РНБО "відібрала" цінний актив

20.08.2021 19:10
У власника Київоблгазу олігарха Фірташа РНБО "відібрала" цінний актив
Дмитро Фірташ

Рада нацбезпеки й оборони розглянула питання повернення в державну власність компанію Фірташа "Черкасигаз"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "LB.ua".

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив:


Була доповідь міністр енергетики, ухвалено протокольне доручення щодо повернення в державну власніть підприємства, якого шляхом шахрайських маніпуляцій держава була позбавлена.


Олексій Данілов додав, що уряду та правоохоронним органам доручили вивчити, як держава позбулася контрольного пакету акцій та дізнатися, хто за цим стоїть. 


Також він зазначив, що друге - здійснити заходи з повернення контрольного пакету акцій "Черкасигаз" та відшкодування.


Данілов розповів, що інформація міністра енергетики України Галущенка до голови управління НАК "Нафтогаз" України пана Вітренка щодо втрати державою контролю пакета акцій "Черкасигаз" узяти до відома. Кабінету Міністрів разом із Національною комісією з інвестиційних папер із фонду ринку України, Службі безпеки України, Державному бюро розслідувань за участі Офісу генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро за місячний строк провести перевірку для встановлення обставин втрати держави контрольного пакету акцій у статутному капіталі Акціонерного Товариства "Черкасигаз", виявлення осіб, чия діяльність призвела до завдання збитків державі, а також притягнення таких осіб до передбачення законодавством відповідальності. 


Він додав, що доручено здійснити заходи з повернення контрольного пакету акцій державі в статутний капітал акціонерного товариства "Черкасигаз" та відшкодування заданих державі збитків, а також встановити контроль із боку держави над Акціонерним Товариством "Черкасигаз".


За даними ЗМІ, ПАТ "Черкасигаз" пов'язували з бізнесменами Ігорем Вороніним і Юрієм Величком. 


Також нагадаємо, що Держгеонадра позбавили ліцензії на видобування титану ТОВ "Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат", що входить у титановий бізнес Group DF Дмитра Фірташа.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: