#

У Володарському районі сільська громада залишилася без пасовища

17.12.2019 10:49
У Володарському районі сільська громада залишилася без пасовища
Заплава річки Рось в межах села Городище-Косівське

Стало відомо, що заплава річки Рось, яка знаходиться в межах села Городище-Косівське Володарського району, знаходиться під загрозою розорення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Оксани Горковенко у Faсebook.

Як розповідає жінка, це сталося через зміну цільового призначення земель із пасовищ та сіножатей на товарне с/г. Ці території були виставлені на земельний аукціон, де успішно знайшовся орендар, який має намір розорювати та засівати с/г культурами заплаву річки, дана діяльність як правило передбачає також використання хімікатів.

"Основна діяльність у нашому селі це сільське господарство, а у конкретному випадку утримання та випасання ВРХ. Для когось це основне джерело прибутку, а через відчуження у громади пасовища та сіножатей діяльність унеможливлюється, - пише Оксана та продовжує. - Підземні води знаходяться на незначній глибині, усі жителі села користуються водою із колодязів, інших альтернатив не існує, а яка буде ця вода в разі хімікатів? У нас є страх залишитися без водних ресурсів на території де природні умови цілком дозволяють використовувати чисту і смачну воду. Естетична та рекреаційна складова, це ті речі про які ми не звикли говорити, є важливими. Адже територія заплави є осередком рекреаційної діяльності мешканців села, тут місця для купання та відпочинку серед природи".

Також нагадаємо, що у селі Зрайки Володарського району двоє чоловіків разом розпивали алкогольні напої, але раптом один з них взяв ніж та накинувся на другого.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: