#

У Яготині громада не підтримала рішення про створення ОТГ

14.08.2019 09:26
У Яготині громада не підтримала рішення про створення ОТГ
Фото з місця події

Учора, 13 серпня, громада не підтримала рішення про створення ОТГ тільки з містом та сімома сільрадами, більшість була за збереження єдиного району в формі однієї ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

У глядацькій залі Яготинського районного будинку культури відбулося громадське обговорення про можливе створення Яготинської міської об’єднаної територіальної громади шляхом добровільного об’єднання територіальних громад Яготинської міської ради (м. Яготин, с. Червоне заріччя, с. Соколівщина); Засупоївської сільської ради (с. Засупоївка, с. Григорівка, с. Федорівка); Кулябівської сільської ради (с. Кулябівка, с. Тужилів, с. Шевченкове); Супоївської сільської ради (с. Супоївка, с. Дзюбівка, с. Озерне, с. Черкасівка); Райківщинської сільської ради (с. Райківщина, с. Розумівка, с. Рокитне); Двірківщинської сільської ради (с. Двірківщина, с. Воронівщина, с. Кайнари с-ще Черняхівка); Ничипорівської сільської ради (с. Ничипорівка, с. Трубівщина); Панфильської сільської ради (с. Панфили) з адміністративним центром м. Яготин.

Тож після майже тригодинного обговорення більшість з присутніх не підтримали рішення про створення ОТГ тільки з містом та сімома сільрадами. Більшість була за збереження єдиного району у формі однієї ОТГ чи будь-якого іншого формування.

Нагадаємо, що Славутич у рейтингу кращих громад Київщини зайняв перше місце, а найнижче місце має Медвинська ОТГ.

”Що ж, громада сказала своє слово. Далі очікуємо нового кроку від мерії. Чи прийме вона доленосне рішення про нові слухання, чи вирішить, що можна посидіти тихенько до нових місцевих виборів, ми дізнаємося вже за два тижні”, – розповів активіст Іван Ворона.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: