#

У заповіднику під Києвом відкрили виставку фотоісторій жертв НКВС (ВІДЕО)

27.04.2018 06:53
У заповіднику під Києвом відкрили виставку фотоісторій жертв НКВС (ВІДЕО)

У середу, 25 квітня, у Національному заповіднику "Биківнянські могили" відкрилася фотовиставка, де на світлинах показано трагічні сторінки історії української еліти, яка загинула від терору НКВС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "5 канал".

У виставці зібрані 18 історій українських письменників, художників, науковців та військових. Всі вони були закатовані або розстріляні в 1937-1938 роках співробітниками НКВС і поховані у Биківнянському лісі.

Над виставкою працівники заповідника працювали близько року, збирали інформацію в архівах, бібліотеках, а також спілкувалися з родичами загиблих. Вісім стендів присвячені життєвому та творчому шляху українців, також зображені обставини арештів та розстрілів.

На відкриття виставки прийшли й родичі загиблих.

"У багатьох сім'ях, на жаль, бояться зберігати пам'ять про тих, хто загинув у 1930-х роках, на жаль. У нашій сім'ї завдяки моєму батькові Петру Івановичу Миронівському пам'ять про його батька Івана Степановича Миронівського стала легендою. І навіть деякі традиції, які започаткував Іван Степанович, продовжують його праправнуки", – каже відвідувачка виставки Наталя Миронівська-Пучко.

"Для того, щоб створити концепцію цієї виставки, пішло багато часу, бо кожна людина, представлена на цій виставці, – це по-своєму всесвіт. Всесвіт знань, всесвіт якихось доробків, всесвіт їхньої родинної історії. Проект присвячений Биківні в цілому, і мета – реалізовувати менш локальні, більш локальні і більш широкі проекти, присвячені людям, які тут поховані, щоб ці могили не залишалися безіменними", – пояснює директор Національного заповідника "Биківнянські могили" Богдан Біляшівський.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: