#

У ЖК "Чайка" комунальну землю села незаконно відвели під паркувальні майданчики

06.03.2019 17:33
У ЖК "Чайка" комунальну землю села незаконно відвели під паркувальні майданчики

Вчора, 5 березня, поблизу Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради активісти та ініціативні громадяни вимагають не продовжувати договори оренди земельних ділянок, які є прибудинковими територіями житлового комплексу, між девелопером та сільською радою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "СтопКорупції".

Зазначено, відповідно до ст. 42 ч. 2 Земельного кодексу України, безоплатна передача цих територій передбачена саме власникам квартир "Чайки". Проте Олексій Кулагін використовує землі у власних цілях, пропонуючи мешканцям платити за використання територій, які їм належать за законом.

"Учора було подане колективне звернення від мешканців ЖК “Чайка” щодо передачі земельних ділянок у власність громадян, які придбали у цьому комплексі собі квартири. Відповідно до законодавства України, ми просимо сільську раду звернути увагу на цю проблему та вчинити відповідні дії", - заявили активісти.

У відповідь на вимоги протестуючих в актовій залі сільської ради для обговорення зібрали керівний склад та запросили активістів.

Там обговорили питання щодо прибудинкової території. В ході розмови виявилось, що багато земельних ділянок ЖК знаходиться у комунальній власності, що за фактом дає людям можливість користуватися ними без обмежень. Забудовник Кулагін, попри це, облаштував там паркомісця та збирає по 500 гривень оренди щомісяця, обдурюючи людей.

Щодо договорів оренди, в сільській раді теж заявили про порушення, оскільки з’ясувалось, що девелопер при будівництві вказав прибудинкову територію комплексу, тим самим обійшовши вимоги законодавства. Відповідно до Земельного кодексу, прибудинкова територія повинна була вказуватися на кожну будівлю окремо. Але вихід із ситуації є – це створення на території ЖК ОСББ, за таких умов земельні ділянки зможуть перейти у власність мешканців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: