#

У жительки Переяславщини виявили незаконні посіви снотворного маку (ФОТО)

15.07.2020 17:45
У жительки Переяславщини виявили незаконні посіви снотворного маку (ФОТО)
Фото з місця події

У рамках профілактичної операції "Мак" правоохоронці виявили на присадибній ділянці жительки Переяслав-Хмельницького району незаконні посіви маку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Переяслав-Хмельницький Відділ Поліції" у Facebook.

Так, до Переяслав-Хмельницького відділу поліції надійшло повідомлення від жителів села Соснова про незаконні посіви маку. Правоохоронці оперативно відреагували на звернення та задокументували протиправну діяльність мешканки села.

Поліцейські провели невідкладний обшук та на території приватного домоволодіння виявили понад 150 кущів снотворного маку. Рослини вилучені та направлені на проведення експертного дослідження.

Матеріали перевірки внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Дізнавачі розпочали досудове розслідування кримінального проступку. За дану протизаконну діяльність жінці загрожує покарання - штраф, або арешт до 6 місяців чи обмеження волі до 3-х років.

Нагадаємо, що прокуратура відстояла в Київському апеляційному суді інтереси держави у спірних правовідносинах і домоглась повернення з незаконного володіння земельної ділянки прибережної захисної смуги річки Дніпро, що розташована у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району.


Читати "Моя Київщина" у Facebook