#

У зоні ЧАЕС відкрили історичну експозицію присвячену правоохоронцям-ліквідаторам (ФОТО)

15.12.2020 08:30
У зоні ЧАЕС відкрили історичну експозицію присвячену правоохоронцям-ліквідаторам (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 14 грудня, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції  відбулось урочисте відкриття історичної експозиції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Урочисті заходи відбулись за участі керівництва Головного управління поліції Київщини, керівників структурних та територіальних підрозділів поліцї столичної області, представників ветеранської організації та Чорнобильської асоціації ветеранів, а також державного агентства з управління зоною відчуження та духовенства.

У своїй промові очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Тоді найважчі випробування випали на працівників органів внутрішніх справ, пожежників, медиків. Першими прийшли на допомогу у боротьбі з невидимим ворогом ліквідатори-правоохоронці з Київщини.

Варто зазначити, що історична експозиція – це реконструйований стаціонарний пост Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ, де правоохоронці цілодобово несли службу. Також на посту представлений службовий автомобіль та формений одяг правоохоронців зразка 1986 року.

І дуже важливо розуміти що саме ці люди, у той час героїчно та самовіддано служили українському народові і захищали світ від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи, - зазначив Андрій Нєбитов.

Також, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до меморіалу.

Відтепер ця історична експозиція щодня буде нагадувати гостям міста Чорнобиль про відвагу та самопожертву правоохоронців-ліквідаторів.

Крім цього, керівник поліції Київщини передав медичну техніку для хворих ветеранів.

Нагадаємо, що 14 грудня, на вшануванні ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС представники Міністерства культури та інформаційної політики запропонували внести Чорнобильський комплекс в список спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Зображення може містити: одна або кілька осіб, автомобіль, дерево та надворі

Зображення може містити: одна або кілька осіб, люди стоять, дерево, капелюх, небо та надворі


Читати "Моя Київщина" у Facebook