#

У зоні ЧАЕС знову затримали іноземців-правопорушників

15.10.2019 14:53
У зоні ЧАЕС знову затримали іноземців-правопорушників
Сталкери

На території зони відчуження ЧАЕС працівниками поліції було виявлено та затримано дві групи  сталкерів, які проникли в зону з метою туризму, одна з них складалась з іноземців, а в іншій перебувала неповнолітня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ НП у Київській області.

Громадян Республіки Білорусь 39 та 40 років було затримано у місті Прип’ять. Інших порушників було знайдено поблизу відселеного села Стачанівка. Серед них була і 16-річна киянка, яка перебувала у розшуку.

Проти даних громадян було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) КУпАП. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали справ направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення та до Державної міграційної служби для скорочення терміну перебування іноземців в Україні.

На батьків неповнолітньої дівчини складено протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Нагадаємо, що 11 жовтня у зоні відчуження ЧАЕС художники завершили оформлення муралу, розміром 18 на 58 метрів.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: