#

У зоні Чорнобильської АЕС знову спалахнула пожежа

22.06.2020 09:36
У зоні Чорнобильської АЕС знову спалахнула пожежа
Фото з мережі Інтернет

Учора, 21 червня, у зоні відчуження сталося загорання лісової підстилки поблизу села Іллінці на території Луб'янського лісництва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Державну службу України з надзвичайних ситуацій".

Зауважимо, що зона ЧАЕС, де навесні горіла велика кількість території, знову потерпає від вогню. Учора, 21 червня, вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу на площі 3 га. Станом на 7:00 22 червня спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків і деревини. До боротьби зі стихією залучалися 11 осіб та три одиниці техніки лісового господарства.

Нагадаємо, що пожежа в зоні відчуження спалахнула 4 квітня поблизу села Володимирівка Котовського на площі 20 га. Згодом через сильний вітер вогонь розійшовся на ще більшу територію та підійшов впритул до радфоактивних сховищ. Пізніше пожежу вдалося загасити, однак вже 16 квітня поблизу села Когород, що в зоні відчуження, знову зафіксували відкрите полум'я. Очевидно, що в результаті страшної пожежі постраждала флора та фауна зони, велика кількість червонокнижних тварин, вогонь знищив колишні поселення. Загалом у зоні ЧАЕС вигоріло більш ніж 11 тис га території.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: