#

У зоні відчуження спіймали "на гарячому" чорничного сталкера (ФОТО)

03.07.2019 14:17
У зоні відчуження спіймали "на гарячому" чорничного сталкера (ФОТО)
Вилучені речові докази

Сьогодні, 3 липня, правоохоронці затримали в смт Вільча Поліського району жінку, що назбирала 14 кг лісових ягід та хотіла винести за межі Чорнобильської зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  прес-службу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Затримана хотіла винести за межі радіактивно-забрудненої зони 14 кг лісової ягоди без відповідного контролю та дозиметричного документа. Аби назбирати чорниць та потім продати її, жінка приїхала аж із Рівненської області. За проникнення на заборонену територію без дозволу та спеціальних документів на дану громадянку складено протокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіактивного забруднення).

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За даним фактом слідчим відділу поліції зони ЧАЕС вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального Кодексу України (порушення вимог радіаційної безпеки). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали дівчину, яка назбирала 13 кілограм радіоактивної чорниці з метою переміщення її за межі зони відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: