#

У зоні відчуження спіймали трьох "сталкерів"

24.03.2021 18:00
У зоні відчуження спіймали трьох "сталкерів"
Фото з місця події

Патрульні зони відчуження виявили трьох юнаків, які проникли на територію зони ЧАЕС, минаючи контрольно-пропускні пункти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу поліції у Київській області.

Патрулювати зону ЧАЕС співробітники Державної прикордонної служби разом з правоохоронцями Вишгородського районного управління. Вони виявили порушників поблизу КПП "Прип’ять".  

У поліції зазначають, що двоє юнаків виявились жителями столиці, а третій – мешканцем Донеччини. Вік туристів-екстрималів 18 та 19 років.

Відносно порушників поліцейські склали протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – розповідають у пресслужбі поліції.

Окрім цього у поліції нагадали, що зона відчуження є контрольованою територією, а тому нелегальний туризм у цій місцевості заборонений.

Нагадаємо, що до списку місць, де можливо скористатися е-паспортом через додаток "Дія" замість паперових документів, додалисяконтрольно-пропускні пункти до Чорнобильської зони відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: