#

У зоні відчуження відбувся перший благодійний пробіг до Дня автомобіліста України (ФОТО)

26.10.2020 10:17
У зоні відчуження відбувся перший благодійний пробіг до Дня автомобіліста України (ФОТО)
Фото з місця події

Позавчора, 24 жовтня, у Чорнобилі відбувся перший благодійний автопробіг з метою вшанування пам'яті працівників автотранспорту, які були залучені до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Київській області.

Учасники автопробігу планували зібрати гроші, які будуть направлені на реконструкцію пам'ятника "Тим, хто врятував світ", що у місті Чорнобиль. Акція відбулася за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС", Державного підприємства "Центр організаційно-технічного і інформаційного управління зоною відчуження", 11 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області м Чорнобиль, спільно з Міжнародною громадською організацією "Центр Прип'ять.ком", громадською організацією "Команда Чорнобиль" та разом із представниками туристичних компаній, що організовують візити в зону відчуження з ознайомчою метою.

Учасники акції відвідали місто Чорнобиль, де зупинились перед пам’ятником "Тим, хто врятував світ". Під ним організатори автопробігу розповіли про значимість пам'ятника та стан його реконструкції. Далі активісти попрямували до загоризонтної радіолокаційної станції "Дуга", Чорнобильської АЕС та міста Прип'ять.

Нагадаємо, що у зоні ЧАЕС провели випробування автономного робота Boston Dynamics "SPOT".


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: