#

Убита на Київщині правозахисниця мала конфлікт зі скандальним нардепом Яценком

05.08.2022 16:30
Убита на Київщині правозахисниця мала конфлікт зі скандальним нардепом Яценком
Фото з мережі інтернет

Убита на Київщині правозахисниця Ірина Ноздровська мала конфлікт із нардепом Антоном Яценком, якому фактично належав бізнес, де вона мала частку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на УНН.

Журналісти з'ясували у матері загиблої, що жінка володіла частиною ТОВ "НПЗ" Безпечний рух". Катерина Дуняк зазначає, що фактично бізнес належав нардепу Антону Яценку, на якого тоді працювала Ноздровська.

На сайті YouControl вказано, що компанією володіють Євген Плющ (63,33%) та Світлана Сапотинська (36,67%) - рідна сестра Ірини Ноздровської, яку збили насмерть сім років тому. 

Матір Ноздровської розповідає, що жінка переписала свою частку бізнесу на сестру після конфлікту з Яценком. За словами матері, правозахисниця посварилася з Антоном Яценком під час Революції Гідності і відмовилася повертати йому частку у бізнесі. Тоді він нібито почав переслідувати активістку та погрожувати їй.

Катерина Дуняк каже:

Вона боялася, що з нею щось станеться – ми їхали в машині, це був Майдан, і тут дзвонить телефон, це було при мені, вона каже: "Мамо, Яценко". Вона взяла трубку, стала з ним говорити, він сказав їй: "Я тебе закопаю" - це були його слова. Тоді вона прийняла рішення переписати бізнес на молодшу сестру.

Антон Яценко прославився тим, що голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року та 2012 року — за "Закон Ківалова-Колесніченка". Був членом "Партії регіонів".

Нагадаємо, що 3 серпня суд визнав винним підозрюваного у вбивстві активістки Ірини Ноздровської та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: