#

Убитий нардеп Давиденко обирався до парламенту від партії ексгубернатора Київщини Ульянченко

27.05.2020 13:15
Убитий нардеп Давиденко обирався до парламенту від партії ексгубернатора Київщини Ульянченко
Валерій Давиденко

Нещодавно 23 травня в Києві у власному офісі знайшли застреленим позафракційного народного депутата, члена групи "Довіра" Валерія Давиденка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

За фактом смерті нардепа прокуратура відкрила кримінальне провадження, а довкола події почали точитися дискусії щодо того, чи було це самогубством чи вбивством.

А восени 2014 року вперше пройшов у Верховну Раду як мажоритарник Чернігівщині. Тоді Давиденко обирався від партії Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ", де був заступником керівника. Партію очолює Віра Ульянченко, колишня голова Київської облдержадміністрації та секретаріату президента Віктора Ющенка.

Під час парламентської кампанії громадські спостерігачі фіксували підкуп виборців нібито за Давиденка. У "Заступі" тоді все списували на провокацію.

У 2019 був обраний до Ради IX скликання як безпартійний самовисуванець по 208 округу (Чернігівська область). З 6 грудня 2019 - член депутатської групи "Довіра", до того - позафракційний. Член Комітету з питань економічного розвитку.

Також нагадаємо, що в місті Переяслав відбулося чергове засідання щодо вбивства поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова, на якому прокурори закінчили подавати зібрані ДБР докази та передали їх на розгляд суду.

Читати "Моя Київщина" у Telegram