#

Переяславський суд почав вивчення доказів щодо вбивства Кирила Тлявова

27.05.2020 09:11
Переяславський суд почав вивчення доказів щодо вбивства Кирила Тлявова
Фото з мережі Інтернет

Учора, 26 травня, у місті Переяслав відбулося чергове засідання щодо вбивства поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова, на якому прокурори закінчили подавати зібрані ДБР докази та передали їх на розгляд суду

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Бабель".

Варто зауважити, що всього в матеріалах справи зібрали 22 томи доказів.

За словами адвоката Тлявових Олесандра Щербини, на засіданні встигли розглянути протоколи огляду, протоколи обшуку приміщення, де проживав поліцейський Володимир Петровець, протокол огляду місця події і протокол обшуку місця проживання іншого поліцейського Івана Приходька.

Справу передали до суду у грудні 2019 року. З того часу відбулося 7 судових засідань, але фактично розгляд справи розпочався тільки 26 травня. Наступне засідання призначили на пʼятницю, 29 травня.

Зауважимо, що в справі про вбивство Кирила Тлявова фігурують четверо підозрюваних. Це поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець, 17-річний син Петровця Станіслав та їхній друг Дмитро Кривошей. Зараз у СІЗО перебуває тільки Приходько, Петровець-старший і Кривошей вийшли під заставу у розмірі в 273 тис грн на початку березня, Петровець-молодший перебуває на волі під зобовʼязанням.

Усіх чотирьох обвинувачують у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 ККУ), хуліганстві з використанням зброї (ч. 4 ст. 296). Крім цього, Івана Приходька звинувачують у вбивстві через необережність (ч. 1 ст. 119), а Петровця-старшого — у підробленні документів на автомобіль (ч. 4 ст. 358), - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 31 травня минулого року 4 дітей грались на відстані 80 метрів від подвір'я, де розважались пострілами з вогнепальної зброї четверо чоловіків: двоє поліцейських, 16-річний син одного з них та їхній знайомий. Того дня о 15:36 інспектор поліції вистрілив по мішені, а куля пролетіла 56 метрів, зрикошетила, пролетіла ще 33 метри і влучила у голову дитини. Саме такий хід подій встановили через експертизи та допити.

П’ятирічний Кирило Тлявов із Переяслав-Хмельницького помер 3 червня 2019 року в Київському міському центрі дитячої нейрохірургії. У хлопчика була закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку та перелом скроневої кістки. Він пробув у лікарні три дні. 5 червня хлопчика похоронили.

У Нацполіції зазначили, що в результаті розслідування за фактом вбивства Тлявова притягнули до відповідальності 12 поліцейських, призначили нового очільника поліції Київщини. З них 6 керівників районного відділу поліції звільнили з посад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram