#

"Україна Інкогніта" проведе благодійний тур "Інший Переяслав, дуби, ротонда та дерев'яні храми" (ФОТО)

15.01.2024 08:50
"Україна Інкогніта" проведе благодійний тур "Інший Переяслав, дуби, ротонда та дерев'яні храми" (ФОТО)
Україна Інкогніта

Громадська організація "Україна Інкогніта" проведе благодійний тур "Інший Переяслав, дуби, ротонда та дерев'яні храми"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт організації. 

Всі отримані від туру кошти підуть на розвиток проєкту "Старовинні цвинтарі України". У ГО зазначили:

Навколо Переяслава та в самому місті купа цікавенних пам'яток - не скансеном єдиним цікаве це місто - дехто може відкрити тут і атрактивніші речі, наприклад церкву на острові, загадкову ротонду Каневських, храм на місці загибелі князя Бориса, колегіум де працював Сковорода і багато-багато іншого. А ще буде неймовірна алея дубів у Старому.

Маршрут туру: Маршрут: Київ - Рогозів - Старе - Циблі - Воскресенське - Переяслав - Київ.

Переяслав - місто музеїв, а багато хто взагалі вважає що це місто-музей. Усі архітектурні стилі від 17 до 20 століття представлені у Переяславі: рококо та українське бароко, класицизм та модерн.  А ще у цьому маршруті будуть Циблі (церква на острові та козацьке кладовище), цікаві дерев'яні храми (у Рогозові) та загадкові руїни церкви-ротонди у Воскресенському. Неабиякою родзинкою стане неймовірна група старезних дубів на краю городища в селі Старе.

Квитки для участі в турі коштують 900 грн, їх можна замовити на сайті організації. До вартості входить: транспорт, організаційно-екскурсійний супровід. Місце збору групи: метро "Харківська" 27 січня.

Нагадаємо, що організація "Україна Інкогніта" підписала меморандум про співпрацю із Департаментом культури та туризму Київської ОВА.


Читати "Моя Київщина" у Facebook