#

Україна відзначає День Державного Гімну

10.03.2024 12:39
Україна відзначає День Державного Гімну
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 10 березня, Україна відзначає День Державного Гімну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського "Ще не вмерла Україна" вперше пролунав 10 березня 1865 року у місті Перемишль. Символічно, що автори гімну знаменували собою єдність українських земель: Павло Чубинський народився у Наддніпрянській Україні, де вірш отримав перше поширення. Михайло Вербицький з Галичини перетворив його на пісню, яку за національний гімн визнавали Леся УкраїнкаІван Франко та українські громади в різних частинах світу.

У 2003 році проєкт закону "Про Державний Гімн України", запропонований президентом Леонідом Кучмою, підтримали 334 народних депутати із 433, проти висловилися 46. Не брали участі в голосуванні фракції Соціалістичної та Комуністичної партій.

Нині гімн є символом надії, свободи, демократії та незалежності нації, який об’єднує нас у боротьбі з ворогом. Українці зі словами гімну виборюють суверенне право нашої держави.

Нагадаємо, що у Бородянці встановили рекорд з найтривалішого публічного декламування творів поета Тараса Шевченка за участю військових.

Читати "Моя Київщина" у Facebook