#

"Укрпошта" планує продати будівлю пам’ятки архітектури у Білій Церкві

21.12.2020 20:30
"Укрпошта" планує продати будівлю пам’ятки архітектури у Білій Церкві
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно відбулося засідання четвертої сесії Білоцерківської міської ради, приводом для позачергового засідання стало оголошення, яке оприлюднило ПАТ "Укрпошта" про продаж будівлі пам’ятки архітектури "Стара Пошта"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Напередодні сесійного засідання провели спільне засідання постійних депутатських комісій з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, соціального захисту, науки, спорту, культури, мови, молоді, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики та постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища за участі представників громадськості та краєзнавців міста. Також обговорили можливість збереження даної пам’ятки архітектури і містобудування та недопущення її продажу, яка може призвести до втрати цінної історичної будівлі.

На спільному засіданні було прийнято рішення розробити звернення від депутатського корпусу до Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства інфраструктури України, Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Київської обласної державної адміністрації, Білоцерківської місцевої прокуратури щодо недопущення продажу пам'ятки архітектури та містобудування XIX століття - Ансамбль споруд пошти.

У ході пленарного засідання депутатами було підтримано відповідне звернення.

Також нагадаємо, що рятувальники ДСНС Білої Церкви загасили пожежу на вул. Коновальця і врятували трьох мешканців будинку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: