#

Управління освіти Броварської міськради не виплачувало дітям-сиротам грошову допомогу

06.10.2022 17:20
Управління освіти Броварської міськради не виплачувало дітям-сиротам грошову допомогу
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура через суд зобов’язала управління освіти Броварської міської ради виплатити державну грошову допомогу дітям-сиротам із-поміж випускників навчальних закладів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

Суд задовольнив позов Броварської окружної прокуратури, зобов’язавши управління освіти та науки Броварської міської ради, виплатити випускникам загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності, які мали статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  одноразову грошову допомогу.

Ювенальні прокурори під час вивчення стану дотримання соціальних і майнових прав випускників із-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, встановили, що посадові особи відділу освіти у 2019-2020 роках не вжили заходів щодо виплати 13 дітям вказаних категорій належної їм державної грошової допомоги у розмірі не менше 6 прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку. На той момент ця сума становила від 12 до майже 14 тис грн на кожну особу.

Із огляду на порушення законодавства, а також, враховуючи неспроможність дітей самостійно відстоювати свої майнові права, на їх захист встала прокуратура.

Наразі завдяки принциповій позиції Броварської окружної прокуратури дітям виплатять належну їм матеріальну допомогу.

Нагадаємо, що жителів Броварської громади закликають долучитися до акції "Українську книгу – вільній землі!", яка має на меті зібрати та передати українські книги для звільнених громад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram