#

Уродженка Київщини організувала бізнес для "оздоровлення" бойовиків (ФОТО)

06.08.2021 12:09
Уродженка Київщини організувала бізнес для "оздоровлення" бойовиків (ФОТО)
Фото з місця події

Поліція та співробітники СБУ викрили схему "оздоровлення" бойовиків та російських військових, яку організувала уродженка Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Ділки організували бізнес у тимчасомо окупованому Криму, а саме в місті Саки. Вони надавали військовим санаторно-курортні послуги і налагодили механізм легалізації коштів, отриманих від незаконної діяльності в Криму.

Гроші спільники переправляли на територію України, а відтак за допомогою конвертаційних центрів знімали готівку та легалізовували шляхом проведення фінансових операцій щодо купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики з використанням фінансових та страхових компаній.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що під час обшуків у Києві вилучено документацію, печатки, штампи, відтиски, електронні файли з перепискою зі спільниками із Автономної Республіки Крим, а також інші предмети, що підтверджують їх протиправну діяльність.

37-річному організатору, уродженцю міста Дніпро, та його 35-річній спільниці, уродженці Київщини, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ст. 220-2 (Фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що поблизу села Ровжі Вишгородського району зараз ведуться зйомки історичного фільму-драми "ШТТЛ" про життя єврейського поселення 1941 року та українсько-єврейські стосунки.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: