#

Успішні підприємці Київщини поділилися своїм досвідом (ФОТО)

10.11.2021 20:00
Успішні підприємці Київщини поділилися своїм досвідом (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Конкретні ФОП та ТОВ Київщини стали прикладом успішних практик соціального підприємництва у регіоні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю ідейні підприємці без великих статків та прибутків розповіли як дбають не тільки про природу, екологію, а й про незахищені верстви населення. Першим таким підприємцем є Максим Задорожний – учасник АТО, який популяризує екопринципи життя, щиро вболіває за екологію та здорове харчування. На Фастівщині у селищі Королівка чоловік створив підприємство "Пан органік", що виробляє, вирощує та реалізовує органічну продукцію.

Максим Задорожний зауважив, що "Пан органік" не є типовим підприємством із цехами та робітниками, тому що усе робиться самостійно, у родинному колі. До того ж, отримані доходи реінвестуються у виробництво та розвиток. Також підприємець зізнався, підтримки з боку уряду, на жаль, немає.

Компанія "Happywood" Вадима Москаленка із Броварів спеціалізується на виготовленні дерев’яних конструкцій для дитячих майданчиків із екологічних матеріалів, які не шкодять дітям та навколишньому середовищу. Місією команди підприємця є не тільки виробництво, а й допомога малозабезпеченим родинам, працевлаштування та залучення до роботи раніше залежних людей, які після реабілітації змінили своє життя. Вадим Москаленко вважає, що його проєкт допомагає людям самореалізуватися, а діти отримують найголовніше – яскраві враження.

Ще одним яскравим представником соціально-відповідального бізнесу є інклюзивна пекарня "Good Bread from Good People" (Хороший хліб від хороших людей) у Києві, яка працевлаштовує осіб з ментальною інвалідністю, а в народі – з розумовою відсталістю, аутизмом та синдромом Дауна. В Україні для таких людей закрито більшість можливостей – їх не хочуть брати на роботу, але вони можуть і хочуть працювати. 

Власник пекарні Владислав Малащенко розповів, що вони із командою радіють тому, що можуть потроху руйнувати стереотипи про людей з ментальною інвалідністю.

Нагадаємо, що очільник Київського рибпатруля прокоментував діяльність осетрової ферми на Трипільщині.




Читати "Моя Київщина" у Facebook