#

В Білоцерківському районі у літньої жінки родичі відібрали майно

02.09.2019 06:18
В Білоцерківському районі у літньої жінки родичі відібрали майно
Любов Щурко годіє Ганну Коваленко

Ганна Коваленко лишилась без однокімнатної квартири у Білій Церкві та усіх речей, що зберігались в ній, через обман рідних, які раніше її доглядали

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Gazeta.ua".

Повідомляється, що зараз 83-річна жінка проживає у селі Трушки Білоцерківського району в будинку покійної матері. Вона не може приватизувати житло, адже нерухомість перейшла у спадок до її сестри, яка кілька років тому померла у Росії.

Вісім років доглядом пані Ганни займалась далека родичка Валентина, яка, як з’ясувалось, ще у 2014 році переоформила квартиру на свою доньку Тетяну.

"Валя привела мене до нотаріуса у 2014 году. В кабінет не пустила, сказала ждати в коридорі. Дали чистий кусочок бумажки, щоб я на ньому розписалася. Я думала, то договір про утримання. Більше ніяких документів не підписувала", - розповідає Ганна Коваленко

Також відомо, що ця квартира у жінки з’явилась як нагорода за 14 років роботи на заводі умово-технічних виробів. Але проживала вона все одно в основному в Трушках.

Про те, що майно вже належить комусь іншому Ганна дізналась у грудні 2017 року, коли  вирішила з’їздити на квартиру і прибрати, проте її ключ до дверей не підійшов. У домі проживала Тетяна з двома дітьми.

"Ми перевірили оселю Ганни Коваленко в реєстрі. Після неї там приписали Тетяну та двох неповнолітніх. Звернула увагу на дати. Їх зареєстрували за договором дарування. Рівно за три роки після укладання документів. Тобто після того, як сплив термін, у який можна подавати до суду і визнавати договір недійсним", - розповіла журналістам працівник Центру надання адміністративних послуг Білої Церкви Анна Олійник.

З’ясувались подробиці про деякі інші порушення. Наприклад, реєстрація у квартирі здійснювалась "по знайомству", жінкою, яка відповідальна за вулицю Вокзальну, хоч квартира знаходиться у зовсім іншому районі міста. За перевищення повноважень останню звільнили.

 "Хотіли влаштувати Ганну Мефодіївну в пансіонат у селі Макіївка. Відвезли туди 20 серпня. Але мали не всі документи. Обіцяли керівництву решту віддати пізніше. Ті погодилися, а за три дні привезли її назад. Кинули в сінях і поїхали. Проблема в тому, що без прописки не можна встановити, хто платитиме за її утримання. Частина депутатів Фурсівської громади "за", аби їхня ОТГ платила за жінку. Частина — проти", - говорить спеціаліст відділу соціального захисту села Інна Прохоренко.

Зараз старенька не може самостійно ходити і їсти, погано розмовляє. Її доглядом займається односельчанка Любов Щурко, адже родичі відмовились їй допомагати.

"Ми вісім років її доглядали. Білили хату, копали города. П'ять років за комунальні платили. А Люба Щурко нас позорити в селі почала. І бабу намовляє. Сама теж із чоловіком за житло судиться, але безрезультатно. Думає, може, тут вийде. Вєчно нам палки в колеса суне. На останньому суді бабі сказали з нами миритися, аби доглядати було кому. Ми не проти" – заявила Тетяна.

Нагадаємо, що у Білій Церкві лікаря оштрафували за вимагання хабаря у призовника аби той міг ухилитись від армії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: