#

В ефірі "Київського ранку" обговорили екологічні проблеми Богуслава

23.10.2019 06:59
В ефірі "Київського ранку" обговорили екологічні проблеми Богуслава
Фото з ефіру

Відбувся прямий ефір на телеканалі UA: Київ в передачі "Київський ранок" на якому обговорювали Богуславське підприємство НВП "ТЕМП 3000", яке, спалюючи виробничі відходи, отруює місцевих мешканців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Стоп Нелегал – Закон один для всіх" у Facebook.

Валентина Ткач, житель міста Богуслав, в ефірі розповіла про труднощі проживання поблизу підприємства. Дим, який виходить з труб, настільки їдкий, що важко дихати. Ні місцева влада, ні правоохоронні органи, ні керівництво самого підприємства ніяк не реагують на скарги місцевих жителів.
На прохання Валентини, яка звернулася з проблемою в ГО "Стоп Нелегал", були зроблені запити в різні екологічні служби, які провели аналіз повітря, грунту, води і дали заключення про значне перевищення забруднення навколишнього середовища через роботу і токсичні викиди підприємства "ТЕМП 3000 ".

"Ми не проти підприємства, але воно повинно працювати використовуючи необхідні очисні системи і фільтри, що б не труїли людей, або підприємство повинно бути перенесоно за межі міста. Так само ми з'ясували, що у підприємства немає ніяких документів на діяльність самого підприємства, а, значить, повинно бути зупинено до тих пір, поки не будуть отримані всі дозвільні документи. Про відсутність документів були повідомлені місцева влада і правоохоронні органи, але поки ніяких дій не було помічено. Таке відчуття, що місцева влада зацікавлена покривати незоконне підприємство, яке труїть людей" - розповів голова правління ГО "Стоп Нелегал", Шинкаренко Денис.

Нагадаємо, що 22 жовтня Президент України повідомив про підозру в хабарництві одинадцяти депутатам та висунув їм вимогу пройти поліграф.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: