#

В Ірпені місцеві жителі протестують проти знищення зелених зон міста

19.07.2018 10:11
В Ірпені місцеві жителі протестують проти знищення зелених зон міста

У вівторок, 17 липня, в Ірпені у невеличкому парку, що по вул. Ново-Оскольській, з’явилися агітаційна палатка та банери, на яких висунуто вимоги громади до влади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Усе це встановлено у рамках “Антикорупційного марафону”, започаткованого громадським рухом “Ірпінь проти Карплюка і Нових облич”. Мета акції — привернути увагу місцевих можновладців до нагальних проблем, які непокоять ірпінців.

Серед вимог громади — припинити знищення зелених зон та забудову заплави р. Ірпінь, притягнути до відповідальності будівельних аферистів, негайно розпочати спорудження садочків і шкіл тощо.

 

Сквер по вул. Ново-Оскольській — це ще одна болюча точка Ірпеня. За словами Олени Фатєєвої — керівника громадської організації, яка займається його збереженням, у цьому величезному мікрорайоні сконцентровано третину населення міста.

Проте, незважаючи на шалену щільність забудови, ні забудовники цього району, серед яких найбільший — Ігор Оверко (“Синергія”), ні місцева влада не потурбувалися про резервування території для облаштування зон відпочинку, визначених відповідними нормами.

Згаданий сквер та гідрологічний заказник “Криничка” — це два останні живі куточки природи, які тут залишилися посеред кам’яних джунглів.

 

Тому місцеві жителі уже не перший рік захищають свій сквер від спроб його знищити та забудувати. Вони не втрачають надію знайти компроміс із власником цієї землі — депутатом Ірпінської міської ради Віталієм Нелюбіним.

Проте він пропонує власні умови — або місцеві жителі викуповують у нього територію за 500 тис. дол, або нехай влада шукає можливості, щоб надати йому рівноцінну земельну площу.

 

Звичайно, такої колосальної суми людям зібрати не під силу. Та й ірпінські можновладці не поспішають вирішувати проблему нестачі життєвого простору для мешканців мікрорайону, годуючи їх обіцянками.

Тому вирішили не чекати на манну небесну, а докладати власних зусиль, щоб зберегти цей сквер. І це їм вдається. Самі прибирають та облаштовують територію: висадили квіти, кущі, поставили лавочки. Якщо потрібно — слідкують за правопорядком.

 

Ключовим фактором було те, що люди вирішили об’єднатися. Там, де громада об’єднується, — вона добивається свого. Активні, організовані громадяни досягнуть того, що хочуть. Головне — не бути пасивним”, — переконана Олена Фатєєва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: