#

В Ірпені начальник казначейства намагається приховати інформацію про забудовника (ФОТО)

12.01.2021 20:30
В Ірпені начальник казначейства намагається приховати інформацію про забудовника (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що керівник ірпінського казначейства Петро Остринський намагається приховати від людей інформацію про те, скільки грошей на розвиток міста сплатив до бюджету забудовник “Орлан-Інвест Груп”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Сумою внеску фірми поцікавився депутат від ірпінської фракції ВО “Свобода” Роман Погорілий ще минулого року. Тоді він написав відповідний запит до керівництва державного казначейства Ірпеня, в якому хотів дізнатись суму пайових внесків на розвиток інфраструктури міста (електро-, водопостачання, водовідведення, школи, дитячі садочки тощо), які сплатив забудовник “Орлан-Інвест груп” (Антон Мирончук).

Невдовзі депутату надійшла відповідь. Проте це виявилась проста відписка, а запитувану інформацію, ймовірно, намагаються приховати від громади.

Своє обурення з цього приводу висловив адвокат Віталій Купрій. Ось що він написав у соцмережі:

Цікаві події відбуваються у державному казначействі Ірпеня. Його керівник на запит депутата від “Свободи” Романа Погорілого про надходження коштів у бюджет відповідає: “Нічого не знаю, облік не ведемо. Але якщо Ви надасте нам інформацію про дату, суму платежу і назву платника, то ми надамо Вам запитувану інформацію про дату, суму платежу і назву платника!!!

Також Купрій наголосив, що депутат практично виявив корупційну оборудку з коштами, які мають сплачувати (але не сплачують) громаді забудовники як пайові внески на розвиток інфраструктури міста, а йому у відповідь – “симуляція божевільного з провалом у пам’яті”.

“Пане Петре Остринський! Ви людей за ідіотів маєте? Ви порушуєте вимогу декількох законів України та стаєте потенційним фігурантом кримінальної справи! У сучасному світі інформаційних технологій Вам треба лише підійти до комп’ютера і ввести код підприємства. За мить побачите скільки, за що, коли воно сплачувало (або не сплачувало) до бюджету за останні роки. Далі вставити папір у принтер і натиснути “друк” та віддати депутату. Рекомендую написати скаргу на дії цього пройдисвіта”, – зазначив адвокат.

Нагадаємо, що з 14 січня до 1 лютого в Ірпені працюватимуть пункти прийому новорічних ялинок.





Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: