#

В Ірпені облаштовують зелену зону відпочинку для матусь та їх дітей (ВІДЕО)

21.07.2021 16:30
В Ірпені облаштовують зелену зону відпочинку для матусь та їх дітей (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

В Ірпені розпочали облаштовувати ще одну зелену зону відпочинку – сквер Матері

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Зазначимо, що цього разу облаштовують сучасний сквер площею майже 1 га на розі вулиць Мечникова та Джерельної. Матусі з дітьми такій новині радіють і вже з нетерпінням чекають, коли зможуть тут прогулюватися.

Люди з цікавістю спостерігають зі своїх вікон, як змінюється територія. Адже раніше цей шматок землі був у приватній власності. А минулого року місто викупило ділянку спеціально під зону відпочинку.

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин розповів:

Люди хотіли, щоб цю приватну ділянку ми викупили для потреб міста. Депутатський корпус підтримав цю ініціативу, і ми на сесії виділили кошти. Потім викупили, і зараз це вже міська територія. На наступний сесії ми вже її переводимо в рекреацію, під сквер.

Зараз тут очищають старі віковічні дуби від сухих гілок, готують основу під доріжки, на яких діти зможуть кататися на роликах, скейтах, самокатах. Територію ще більше озеленять. Посіють газонну траву, посадять кущі. У сквері встановлять лавочки, повісять гамаки, зроблять сучасне освітлення. Уздовж дороги прокладуть тротуарну доріжку і встановлять паркан. Оновлена зона відпочинку матиме назву "Сквер Матері".

Усі будівельні роботи та благоустрій скверу Матері планують завершити до Дня Незалежності.

Нагадаємо, що Ірпінський виправний центр цього літа спробують продати ще раз.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: