#

В Ірпені почали встановлювати каналізаційні люки європейського зразка (ВІДЕО)

23.07.2021 16:00
В Ірпені почали встановлювати каналізаційні люки європейського зразка (ВІДЕО)
Фото з місця події

В Ірпені розпочали встановлення каналізаціних люків, які не просідають в асфальт від навантаження та високих температур

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Перевага цих люків полягає в тому, що вони не створюють шуму при наїзді автомобілів і мають антивандальний захист. Із ними легко обслуговувати колодязі, адже  кришка відкривається на 120 градусів, тоді  як у старих її потрібно знімати. Але найголовніше – ці люки не просідають в асфальт від навантаження та високих температур. Перші такі конструкції саме зараз встановлюють на вулиці Личака.

Офіційний представник компанії – постачальника каналізаційних люків Олександр Стецюк зазначив:

Люк виготовлений із високоміцного чавуну. У цьому випадку монтується люк класу навантаження 40 тонн для автомагістралей. Він має запас міцності плюс тридцять відсотків і витримує 50 тонн.

Процес монтажу нових люків принципово відрізняється від старого. Корпус встановлюють не на опорні кільця колодязів, як раніше, а за спеціальною технологією запресовують в асфальт. Такий інноваційних підхід і забезпечує стабільне положення люка на одній лінії з поверхнею дороги. Під впливом температур та навантаження люки «живуть» разом із асфальтом і не провалюются. Тому й назвали їх "плаваючими".

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин розповів, що три місяц тому було встановлено експериментально два люки:

Наразі ми бачимо, що все в нормі, дуже якісно зроблено, і далі по місту будемо замовляти встановлення цих люків вже за європейською технологією.

Першочергово в місті мінятимуть ті люки, які в аварійному стані. Поступово повністю перейдуть на європейську технологію встановлення не лише каналізаційних люків, але й дощоприймачів.

Нагадаємо, що 23 липня мер Ірпеня Олександр Маркушин та селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш підписали угоду про побратимство.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: