#

В Ірпені пройде виставка ляльок за мотивами українських творів (ФОТО)

08.10.2020 14:14
В Ірпені пройде виставка ляльок за мотивами українських творів (ФОТО)
Фото з першоджерела

Завтра, 9 жовтня, в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкриється виставка робіт відомої майстрині-лялькарки Тетяни Федорової "Етнолялька. За мотивами…"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Тетяни Федорової у Facebook.

Зауважимо, що відкриття експозиції буде приурочене Дню художника, який відзначається в Україні в другу неділю жовтня. Виставка відкриється о 14 годині.

За словами майстрині, ляльки, які будуть представлені на виставці, створені за мотивами творів українських та європейських художників.

Художники, які живописали Україну й українців, а також книги, де йдеться про їхній доробок, завжди надихали і надихають мене на створення етнообразів у ляльках. Зокрема, це Опанас Сластіон, Юрій Глоговський, Олена Кульчицька, Микола Пимоненко. Є книги, які досить часто перечитую, роздивляюсь ілюстрації, наснажую уяву, коли опрацьовую певну тему, - каже Тетяна Федорова.

Зокрема витвори жінки створені за мотивами також творів та зразків мистецтва:

  • Тарас Шевченко, "Гайдамаки" (ілюстрації Опанаса Сластіона);
  • "Український народний одяг ХVII — поч. XIX ст. в акварелях Ю. Глоговського"; Анатолий Попов, "Елена Кульчицкая. Графика, живопись";
  • Яків Качура, "Іван Богун" (ілюстрації Віталія Пойди);
  • "Микола Пимоненко: Альбом".

Тетяна Федорова зауважує, що у здійсненні проєкту “Доба Відродження в ляльках” їй допомагали роботи Карло Кривеллі, Ґвілім аСтрейтера, Франсуа Клуе, Тиціана, Лукаса Кранах Старшого.

Твори цих представників Ренесансу (з блискучим мистецтвазнавчим аналізом!) зібрані під однією палітуркою книги Марії Мєрцалової "Костюм разных времен и народов", - зазначила Тетяна Федорова.

Нагадаємо, що в місті Ірпінь невідомий чоловік припаркував своє авто одразу на двох місцях.





Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: