#

В Ірпені пройшла виїзна нарада щодо відновлення життєдіяльності громади

11.05.2022 09:40
В Ірпені пройшла виїзна нарада щодо відновлення життєдіяльності громади
Фото з місця події

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк провів виїзну нараду в Ірпені щодо відновлення життєдіяльності територіальної громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Участь в обговоренні взяли представники органів місцевого самоврядування та керівники відповідних департаментів. Основне питання зустрічі – забезпечення житлом мешканців Київщини, які втратили свої домівки. Тому обговорення тривало в одному із зруйнованих будинків.

Олександр Павлюк зазначив:

Київщина зазнала чималих руйнувань. Наше першочергове завдання – докласти всіх зусиль, аби люди якнайшвидше повернулися до своїх населених пунктів. На даний час розглядаємо два шляхи вирішення – купівля квартир у будинках, що вже збудовані, та будівництво двох мікрорайонів на території Бородянки й Ірпеня.

При цьому він наголосив, що з кожною родиною, яка втратила житло, потрібно спілкуватися індивідуально, аби розуміти їхні потреби. Зараз відповідні органи збирають над зібранням остаточної інформації щодо кількості зруйнованого житла.

Під час наради присутні також розглянули питання організації тимчасового проживання для людей, які залишилися без домівок. За словами голови КОВА, до кінця тижня влада матиме про це всю необхідну інформацію.

Нагадаємо, що 10 травня у селищі Бородянка Нацполіція відновила роботу відділення поліції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram