#

В Ірпені розпочали роботу пункти прийому новорічних ялинок (ВІДЕО)

21.01.2022 13:00
В Ірпені розпочали роботу пункти прийому новорічних ялинок (ВІДЕО)
Фото з місця подій

В Ірпені від 17 січня запрацювали пункти прийому новорічних ялинок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Cтарша інспекторка з торгівлі КП "Управління благоустрою міста" Ірина Талімончак розповіла, що в Ірпені є чотири пункти утилізації новорічних дерев. Перший пункт – провулок Героїв, парк "Покровський", другий – завод "Машторф", третій – це Соборна, 148 (за будинком) і четвертий пункт – Слов’янська, 1.

Із вигляду ці огороджені діляночки зовсім невеликі, але ялинок тут може поміститися багато. На двох локаціях, замість огорож, установили металеві 20-кубові контейнери. Працівники управління щодня контролюють, чи не переповнені пункти. Якщо ялинок зібралося багато, їх вивозять і звільняють місце для наступних.

Ірина Талімончак додала:

Ми утилізуємо ці ялинки. Наша бригада дробить ялинки на тирсу, а потім ця тирса в нашому господарстві буде дуже необхідна.

Однак, перед тим, як віддати в переробку, кожне деревце уважно ревізують – знімають підставочки, звільняють від поліетилену і всього зайвого, тож залишають саме лише дерево.

"Управління благоустрою міста" організувало пункти прийому використаних деревець лише на комунальних територіях. Там, де діють ОСББ, вивіз ялинок організовують самотужки. Тож комунальники просять мешканців Ірпеня не викидати деревця у смітник, а віднести їх у пункти прийому. Вони працюватимуть до 1 лютого.

Нагадаємо, що 19 січня заклади загальної середньої освіти Ірпінської міськоїї територіальної громади розпочали проєкт "Привіт, сусід!", під час якого учні усіх школи будуть знайомити один одних зі здобутками шкільного самоврядування.


Читати "Моя Київщина" у Facebook