#

В Ірпені серед школярів пройшла військово-патріотична гра "Джура" (ВІДЕО)

25.05.2021 14:00
В Ірпені серед школярів пройшла військово-патріотична гра "Джура" (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

В Ірпені, на території Ірпінської ЗОШ №17, провели військово-патріотичну гру "Джура"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

У грі взяли участь 11 роїв із усіх шкіл Приірпіння. У кожному – по 8 учасників. Окрім старшокласників, цього року до гри долучилися учні середніх і молодших класів.

Спеціалістка з виховної роботи управління освіти і науки Ірпінської міськради Тетяна Панасюк зазначила, 1-4 класи не беруть участь повною мірою. Дітки в початковій школі описують свій рій, описують свої добрі справи – те, чим займалися протягом усього навчального року.

Організатори зауважують, що в цьогорічній "Джурі" збільшилася кількість конкурсів на знання військової справи. Це значно ускладнило підготовку до самої гри.

Керівник клубу військової справи "Характерник" Сергій Забавський додав:

Гра стає цікавіша, тому що з’являються більш військові конкурси. Але, на жаль, до цих військових конкурсів нема кому дітей готувати. Тому що конкурс із мінної безпеки, тактичної підготовки – це вже рівень професіоналізму офіцерів Збройних сил, а не вчителів захисту України.

У результаті перше місце серед учнів середніх класів виборола команда "Добре серце" із Ірпінського ліцею №3. А перше місце серед учнів старших класів дісталося команді "Ірпінська Січ" із Ірпінської ЗОШ №17.

Найкращі команди невдовзі представлятимуть Приірпіння на обласному етапі всеукраїнських змагань.

Нагадаємо, що в Ірпені пройде два ярмарки тварин "Хочу додому".

Читати "Моя Київщина" у Telegram