#

В Ірпені школярі будуть вчити людей сортувати сміття

25.06.2020 16:50
В Ірпені школярі будуть вчити людей сортувати сміття
Фото з мережі Інтернет

Учора, 24 червня, учні та вчителі Ірпінської школи №17, які є учасниками проєкту "Zero Waste School", почали проводити тренінги, під час яких будуть навчати сортувати відходи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Ірпінської міської ради.

Проєкт "Zero Waste School" ("Школа нульових відходів"), який впроваджує фонд братів Кличків «Klitschko Foundation», покликаний розвивати культуру сортування відходів у школах та громадах. Ірпінська школа виборола право брати в ньому участь іще наприкінці зими. Тоді з понад 1000 шкіл із усіх куточків України, які подали заявки, було відібрано лише 75. До команди 17-ї школи увійшли заступник директора з виховної роботи Марина Говрас, педагог-організатор Вероніка Курінна, учениця 9-Б класу Марія Ольшевська і учень 10-А класу Андрій Габян.

Цього року через карантин проєкт "Zero Waste School" довелося проводити онлайн. Протягом квітня і травня тривало навчання. За цей період учасники отримали знання про проєктний менеджмент, комунікації, дізналися про можливість отримання грантів та про соціальну відповідальність, навчалися сортувати сміття. Також вони поспілкувалися з представниками "Klitschko Foundation", компанії "Кока-Кола Україна", громадської організації "Україна без сміття",  екологами, спеціалістами з фандрейзингу, екоблогерами та громадськими активістами.

Нещодавно команда школи №17 презентувала свій проєкт "Мінімізація несанкціонованих сміттєзвалищ на території міста". Щоби максимально його реалізувати і зменшити в місті кількість стихійних смітників, у вересні спеціально для жителів Ірпеня організують толоку під назвою "Zero Waste Day".

Нагадаємо, що на Київщині з обласного бюджету цього року на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ було виділено 26,26 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook