#

В Ірпені відбувся міжнародний фестиваль козацької пісні

30.06.2021 19:55
В Ірпені відбувся міжнародний фестиваль козацької пісні
Фото з місця події

У День Конституції України в Центральному будинку культури Ірпеня відгримів ІІІ Міжнародний фестиваль козацької пісні "Козацькій славі жити у віках"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "itvua.tv".

Він зібрав колективи та сольних виконавців із різних куточків України.

Член оргкомітету фестивалю, директор Інституту добросусідства Теофіл Рендюк розповів, що ми запросили з усіх регіонів. Наприклад, маємо (учасників) із Одеси, з Вінниці, з Чернівців; із Луганська, наскільки я знаю, також є. Тобто він (фестиваль) перетворюється зараз на такий потужний культурний феномен національного й міжнародного рівня.

Долучилися до свята української пісні й представники козацьких організацій із-за кордону – зокрема, з Румунії та Республіки Молдова. Привітати учасників фестивалю приїхав і заслужений діяч мистецтв України, відомий тенор Микола Сікора.

Також Микола Сікора, заслужений діяч мистецтв, розповів:

Козаччина – це є наша красива жінка-берегиня, козак – це наш красивий захисник. Такі зараз там на фронті захищають своїми раменами нашу славну землю, наш оцей чудовий Ірпінь, який є мирний. Оце є козацький дух, козацька слава, козацька звитяга і козацький велетенський захист.

Заснований фестиваль козацької пісні у 2019-му Радою українського козацтва при Київській облдержадміністрації. У попередні роки проводився в Гостомелі та Білогородці. Цього ж року обрали Ірпінську громаду – адже саме тут, у Михайлівці-Рубежівці, свого часу жив відомий український політичний і церковний діяч Петро Могила.

В Ірпені пройшов лише перший етап фестивалю. На другий до Білгорода-Дністровського приїдуть колективи і з-за кордону. А фінальний гала-концерт відбудеться знову в Ірпені, на центральній площі міста, в День Незалежності України.

Також нагадаємо, що в "Ірпіньводоканалі" запустили чат-бот на платформі "Telegram" для комунікації з абонентами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram