#

В Ірпені військові розгорнули мобільний шпиталь (ФОТО)

29.02.2020 11:54
В Ірпені військові розгорнули мобільний шпиталь (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У місті Ірпінь на території Військово-медичного лікувально-реабілітаційного клінічного центру було проведено тренувальне розгортання військового мобільного госпіталю перепрофільованого для прийому інфекційних хворих

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Військовий медик" у Faсebook.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України, відповідно до національного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом 2019 – nCov, на території Військово-медичного лікувально-реабілітаційного клінічного центру (м.Ірпень) під керівництвом командувача Медичних сил Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка було проведено тренувальне розгортання військового мобільного госпіталю перепрофільованого для прийому інфекційних хворих.

До участі у тренуванні були залучені лікарський та середній медичний склад Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", військові фахівці-інфекціоністи, викладацький склад та слухачі Української військово-медичної академії, військовослужбовці Регіонального санітарно-епідеміологічного загону, військової служби правопорядку та підрозділ РХБ захисту.

В ході тренування було розгорнуто необхідні медичні відділення та пости з відповідним функціональним призначенням. Також було проведено імітацію масового надходження "хворих" що дозволило військовим медикам вдосконалити практичні навички з організації прийому, сортування та проведення лікувально-діагностичних заходів інфекційним хворим на висококонтагіозне вірусне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі.

Присутній на тренуванні заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов дав високу оцінку рівню злагодженості та підготовки військових медиків.
В свою чергу перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук вказав на необхідність подальшого нарощування наявного потенціалу.

Також за практичну роботу військових медиків з зазначеного питання було продемонстровано, уповноваженій Президента з питань волонтерської діяльності Наталії Пушкарьовій, представникам МОЗ України, Товариства Червоного Хреста України та Національної гвардії України.

Нагадаємо, що в Ірпені місцева влада перешкоджає людям заселитися у власні квартири, які були готові до експлуатації ще два роки тому.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: