#

В Ірпені запрацював благодійний "банк одягу" (ВІДЕО)

27.01.2020 06:57
В Ірпені запрацював благодійний "банк одягу" (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно в Ірпені почав працювати благодійний "банк одягу", де можуть безкоштовно одягнутися люди з соціально незахищених категорій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Ірпінської міської ради.

Відкрив заклад мешканець Бучі, засновник благодійного фонду "Добре діло" Сергій Урбан, який сам пересувається в інвалідному візку.

Є в "банку одягу" речі з бірками – від магазинів і фабрик, із якими Сергій співпрацює. "Це все новий дитячий трикотаж – розповідає він. – Також ми відбираємо сюди кращий одяг – навіть якщо він вживаний, стараємося відбирати найкраще".

Тут можна підібрати також і різноманітне взуття. Надзвичайно гарненьке чекає на дитячі ніжки.

Поповнювати запаси товару допомагають переважно мешканці міста.

"У нас є речі, в яких ми вже не ходимо. Хочемо допомогти людям, які не можуть собі цього дозволити", – говорить ірпінчанка Ольга, яка привезла одяг. Про цей заклад дізналася з інтернету. Не роздумаючи, сім’я спакувала речі.

"Банк одягу" – не єдиний благодійний проект Сергія Урбана. За його плечима багато добрих справ. Розповідає про найважливіші:

"Це центр у Ворзелі для дітей із інвалідністю, це адресна допомога, це літні люди. Зазвичай ми стараємося допомагати чимось побутовим, "приземленим", тобто тим, що треба зараз – коли нічого їсти, нічого вдягнути або є якась інша подібна проблема".

Нестримне бажання допомагати людям Сергій відчув, коли опинився в інвалідному візку. Чотири роки тому він необережно підняв штангу й пошкодив спинний мозок.

"Коли в тебе спортивний лідерський характер, і потім ти відчуваєш себе безпомічним овочем – це психологічно дуже важко. Починається сильна битва з самим собою – що робити далі, як бути. І от саме в цьому "Доброму ділі" я знайшов себе, відчув себе потрібним суспільству", – ділиться чоловік.

Надійна помічниця Сергія – дружина Тая. Разом господарюють і вдома, і в благодійних справах. За словами засновника "банку одягу", покровителів і спонсорів у них немає. Натомість є невеличка прозора скринька, де кожен охочий може залишити фінансовий внесок на утримання павільйону.

"Тільки коли разом – усім колективом, усією громадою – ми робимо будь-яку добру справу, будь-який соціальний проєкт – це виходить легко, незатратно і з душею", – наголошує Сергій.

"Банк одягу" знаходиться в Ірпені на вулиці Антонова 11-А, в павільйоні №18.

Також нагадаємо, що у ніч на 25 січня на околицях Ірпеня автомобіль Hyundai Elantra злетів з дороги та впав у річку Буча.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: