#

В Ірпені завершилося будівництво станції другого підйому води

16.09.2020 09:50
В Ірпені завершилося будівництво станції другого підйому води
Фото з місця події

У місті Ірпінь в мікрорайоні Стоянка жителі нарешті будуть отримувати надійне водопостачання за рахунок накопичення чистої води в резервуарах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Ірпінської міської ради.

У мікрорайоні Стоянка до цього часу вода подавалася зі свердловини одразу в мережу. Зараз ми побудували станцію другого підйому. Тут є резервуари чистої води на 1200 кубів, насосна станція – три насосні агрегати (два основних, один резервний). Мікрорайон Стоянка повністю буде централізовано забезпечений із цього водозабору, - сказав перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Варто зазначити, що будівництво станції почали рік тому. Зараз залишилося лише підключити її до електромережі. Щодоби вона подаватиме три тисячі кубометрів води.

Уже готові три свердловини в цьому мікрорайоні. На даний момент проводяться роботи з буріння ще однієї свердловини, - зауважив директор комунального підприємства "Ірпіньводоканал" Артур Загодіренко

За його словами, вода зі свердловин спочатку надходитиме в резервуари, а потім станція доправлятиме її споживачам. Поруч із резервуарами побудують ще й станцію очищення та знезалізнення води.  Далі Гордіренко говорить, що вже зробили й розмітку для заливки фундаменту, а станцію водопостачання другого підйому запустять у роботу через кілька тижнів.

Завдяки моїй ініціативі зберегли земельну ділянку для будівництва цієї станції. Я пролобіював виділення фінансів із міського бюджету на проєкт землеустрою. Розробили проєкт — і далі пішло фінансування. І зараз бачимо результат, - підсумував депутат Ірпінської міської ради Олександр Бурчак.

Нагадаємо, що 19 вересня в місті Ірпінь у межах міжнародної акції "Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day" Всеукраїнського молодіжного руху "Let’s do it, Ukraine" відбудеться прибирання лісосмуги.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: