#

В Ірпінській центральній лікарні встановили кисневу станцію (ФОТО)

22.03.2021 15:20
В Ірпінській центральній лікарні встановили кисневу станцію (ФОТО)
Фото з місця події

В Ірпінській центральній лікарні зявилася власна киснева станція, оснащена трьома кисневими генераторами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Маркушина у Facebook.

Це означає, що відтепер всі 100 ліжко-місць, які передбачені для лікування пацієнтів із COVID-19, будуть повністю забезпечені високопотоковим киснем – 15-20 літрів за хвилину на одну людину.

Саме безперебійне кисневе забезпечення – це основний момент у лікуванні хворих на коронавірус. Аналізуючи як розвивалася ситуація закордоном, ще наприкінці минулого року ми розуміли, що кисню потрібно буде багато і почали розробляти проєкт. Зараз ми бачимо, що це було правильним рішенням і тепер ми матимемо кисень, незалежно від наявності у постачальників, погодних умов чи форс-мажорів. А це – людські життя, – пишається голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Маркушин подякував підприємцям – компаніям "Кюне і Нагель" та "Ветропак", які допомогли придбати для станції один із генераторів. Загалом вартість будівництва цього об’єкту склала майже девять мільйонів гривень.

Наразі Ірпінь має власну кисневу станцію, сучасне інфекційне відділення на 40 ліжко-місць, реконструйовані палати в терапевтичному відділенні під лікування пацієнтів з COVID-19 на 60 ліжко-місць, у тому числі з палатами інтенсивної терапії, обладнаних моніторами пацієнта, апаратами ШВЛ, аспіраторами тощо. А головне, ми маємо кваліфікованих лікарів, які цілодобово борються за здоров’я і життя людей! Велика вдячність їм від імені усієї Ірінської громади! – зазначив очільник міста.

Нагадаємо, що спортсменка з Ірпеня Ірина Коляденко на Європейському ліцензійному турнірі в Будапешті отримала путівку на літню Олімпіаду в Токіо.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: