#

В історичному музеї Вишгорода відкрилась виставка картин Владислава Задворського (ФОТО)

07.03.2024 17:48
В історичному музеї Вишгорода відкрилась виставка картин Владислава Задворського (ФОТО)
Владислав Задворський

В історичному музеї КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" відкрилась виставка картин Владислава Задворського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина". 

На виставці "Зі світлом на шляху" представлені мальовничі полотна, які вражають своєю сюжетністю та емоційністю. Художник зобразив у своїх роботах сцени евакуації населення з Ірпеня. Однією з виняткових картин виставки є картина "Дорогою життя", яка захоплює своєю глибокою символікою та драматичністю. На картині відображено евакуацію людей під час бойових дій через Романівський міст в Ірпені.

Серед представлених картин — автопортрет художника, сімейний портрет бабусі й дідуся “Разом назавжди”, портрет відомої художниці та улюбленої викладачки Віри Іванівни Баринової-Кулеби, історичний триптих. Більшість портретів митця збагачені неповторними пейзажами й натюрмортами та мають свій характерний стиль.

Художні роботи Задворського вже презентовані на різних міських експозиціях і стали ключовими ілюстраціями до книги "Битва за Ірпінь" Петра Щербини. Митець є членом Національної спілки художників України та постійним учасником художніх пленерів "Намальований Ірпінь".

Ознайомитися з виставкою художника можна в Історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника з 7-20 березня ц.р. за адресою: м.Вишгород,вул.Шкільна,58

Нагадаємо, що 6 березня у Переяславі відкрилась виставка картин Альберта-Лейзера Фельдмана, яку приурочили до 165-ї річниці від дня народження класика єврейської літератури Шолом-Алейхема.


Читати "Моя Київщина" у Facebook