#

В Іванківському районі виявили пташиний грип

24.12.2020 19:00
В Іванківському районі виявили пташиний грип
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 24 грудня, стало відомо, що на території Іванківського району був зафіксований факт захворювання птиці на пташиний грип

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Іванківська районна державна адміністрація" у Faсebook.

У повідомленні власників особистих підсобних господарств просять дотримуватися заходів біологічної безпеки.

Також зауважується, що у разі виявлення хворих або підозрілих в захворюванні птахів, варто інформувати Іванківське міжрайонне управління Головного управління держпродспоживслужби в Київській області за телефоном: (098)9025160.

Довідково: грип пташиний - різновид грипу, що уражає птахів (особливо сприйнятливі кури та індички), а також деякі види ссавців. У хворої птиці на грип проявляються різні поєднання наступних симптомів: пригнічення, сонливості, зниження апетиту, кашлю, хрипів, чхання, рясної сльозотечі, діареї, тремору, порушення координації рухів, ціанозу непокритих пір'ям ділянок шкіри (особливо гребінця і сережок), набряку голови, скуйовдженого пір'яного покриву, зниження несучості і якості шкаралупи яєць. Смерть наступає протягом 1-2 діб після появи перших симптомів. Падіж птиці може досягати 80–100%.

Нагадаємо, що 22 грудня у селі Сукачі Іванківського району загорівся житловий будинок, у якому знаходилася власниця.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: