#

В Обухові дітям показали процес сортування сміття (ФОТО)

12.06.2018 13:21
В Обухові  дітям показали процес сортування сміття (ФОТО)

Вчора, 11 червня, школярі відвідали підприємство "Обухівміськвторресурси", де на власні очі побачили весь цикл сортування сміття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Роксолани Литвиненко в спільноті "Мій Обухів/Моя Обухівщина" у Facebook.

Жінка зазначає, що в ЗМІ є велика кількість інформації про забруднення навколишнього середовища та правильне поводження з відходами. Проте всі чули, всі знають, але не більше того.

"Вчора разом з Міжнародною Школою Інноваційної освіти Rainbow в Обухові мали можливість відвідати екскурсію на ПП "Обухівміськвторресурси". Ми на власні очі побачили, що відбувається зі сміттям, до якого ми так халатно відносимося", - йдеться у повідомленні.

Відвідувачі побачили, як тяжко і в яких умовах працюють люди, які займаються сортуванням сміття.

"Знаєте, мурашки біжать по тілу, коли бачиш і усвідомлюєш, як працівники по 8 годин стоять біля сортувальної лінії й перебирають пластикові пляшки. Діти були наскільки вражені, що прийшовши додому відразу почали запитувати батьків, чому ж ми не сортуємо сміття", - йдеться у повідомленні.

Автор допису зазначає, що жителям Обухова дуже пощастило, адже в місті створені всі необхідні умови для роздільного збору сміття. Біля будинків є контейнери для вторсировини та органічних відходів. Також є два пункти прийому вторсировини.

"Звертаюсь до всіх з проханням – давайте будемо трохи свідомішими. Це дуже важлива тема, про яку ми часто забуваємо. Насправді, дуже просто поставити вдома 2 смітники і роздільно сортувати відходи. Для нас – це справа кількох хвилин. Але слів не вистачає описати, наскільки ці хвилини важливі", - резюмувала автор посту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: