#

В Обухові відзначать 107-му річницю з дня народження Андрія Малишка (ФОТО)

12.11.2019 12:24
В Обухові відзначать 107-му річницю з дня народження Андрія Малишка (ФОТО)
Андрій Малишко

У місті Обухів 14 листопада відзначать день народження місцевого поета Андрія Малишка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Обухівської міської ради у Facebook.

Програма свята включатиме покладання квітів до пам’ятника митцю рими. У місті відбудеться 4 Всеукраїнський фестиваль "Обухівський "шитий" рушник".

Усі охочі зможуть узяти участь у творчому майстер-класі з вишивки, відвідати в РЦКіД виставку рушників. Для мешканців та гостей міста відбудеться святковий концерт Київського академічного ансамблю української музики "Дніпро".

Спогади про літературну діяльність та життя Андрія Малишка лунатимуть у музеї – садибі митця.

Довідково:

Народився 14 листопада в Обухові в сім’ї шевця. Закінчив семирічку в рідному селі, вчився в медичному технікумі, потім — на літературному факультеті Київського інституту народної освіти.

У 1930 р. Андрій Малишко надрукував перші вірші в журналах "Молодий більшовик" та "Глобус". В 1932 році закінчив інститут, учителював в Овручі. В 1934–1935 роках служив у Червоній армії. Після демобілізації переїхав до Харкова і працював журналістом у газеті "Комсомолець України", у "Літературній газеті" та в журналі "Молодий більшовик".

Під час Другої світової війни був військовим кореспондентом у фронтових газетах "Красная Армия", "За честь Батьківщини", і в партизанській газеті "За Радянську Україну". Після війни працював відповідальним редактором журналу "Дніпро" (1944–1947).

Депутат Верховної Ради УРСР 3-го та 4-го скликань. Був членом ВКП (б) від 1943 року. В 1960-х роках — голова правління Українського громадського відділення Агентства преси "Новини". Мешкав у Києві в будинку письменників Роліті по вулиці Б. Хмельницького, 68. Помер 17 лютого 1970 року.

Також нагадаємо, що із 1 по 10 листопада в Ірпені, Гостомелі, Ворзелі та Коцюбинському проходив мистецький тиждень до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: