#

В Обухівському музеї відкрилась виставка художниці-керамістки Марини Галузи (ФОТО)

04.03.2024 12:32
В Обухівському музеї відкрилась виставка художниці-керамістки Марини Галузи (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно в Обухівському краєзнавчому музеї імені Ю. Домотенка презентували роботи яскравої та самобутньої художниці-керамістки Марини Галузи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  із покликанням на телеграм-канал Обухів first!

"Від учня до майстра" назвала авторка свою виставку, адже тут зібрана кераміка, графіка та живопис з часів становлення художниці і до сьогодні. В експозиції представлено понад 254 вироби: панно, скульптура малих форм, статуетки, плитка, керамічні квіти, предмети декору, дитячі іграшки, народна ужиткова кераміка: глечики, миски, чашки. Олійний живопис: портрети, пейзажі, натюрморти, серія робіт «Крим» у техніці акварель, графічні триптихи, кольорова графіка. 

На відкриття завітали містяни, учні та вчителі Марини. Багато приємних та надихаючих слів на почула мисткиня на свою адресу, адже роботи дійсно зачаровують. Крім всього, виставка ще й благодійна. Керамістка разом зі своїми учнями підготувала вироби, які могли придбати всі бажаючі. Виручені кошти підуть на придбання комплектуючих для бойових пташок, які збирає відомий фотограф Ілля Бондар з командою.

Нагадаємо, що до 10-ї річниці початку агресії рф проти України та другої річниці повномасштабного вторгнення у Кракові відкриваються виставки українських митців, серед них - художниці з Обухова Надії Павлової.



Читати "Моя Київщина" у Facebook