#

У Пирогові відбувся Україно-Польський мистецький фестиваль (ФОТО)

16.05.2018 11:46
У Пирогові відбувся Україно-Польський мистецький фестиваль (ФОТО)

Цими вихідними, в Національному музеї народної архітектури та побуту України "Пирогів" вже в четверте відбувся Україно-Польський мистецький фестиваль "Всіма барвами прикрашу Україну нашу"

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

"Всіма барвами прикрашу Україну нашу» - під таким яскравим гаслом вже вчетверте відбувся мистецький фестиваль україно-польської культури на території Національного музею народної архітектури та побуту України "Пирогів".

Організатори дійства - Спілка поляків Боярки – "BEZGRANIC", "Спілка жінок Київщини", за підтримки ідеолога низки соціальних та благодійних заходів, голови громадської організації "РУХ територіальних громад" – Олександра Тигова.

До Пирогово з’їхалися осередки поляків з усієї Київщини, а також учасники та гості, серед яких також була представник Консульства Польщі в Україні. Всі вони  знайомилися, спілкувалися, демонструючи самобутню культуру, етнос і традиції.

Захід розпочався із українського та польського гімнів, що є символом дружби сусідніх держав. Потім лунали гучні пісні і запальні танці, виступи фольклорних колективів, етнічних поляків та сучасних українських, також була представлена виставка робіт майстрів гончарства, а вкінці на всіх чекав смачний  куліш на вибір – український та польський.

Олександр Тигов охоче поділився своїми враженнями: "Приємно бачити тут таку велику кількість гостей, не лише українці й поляки, але й туристи-відвідувачі інших країн стали учасниками нашого спільного свята, відкривши для себе багатогранну українську культуру, а яка ошатна природа в нас! Ідея добросусідства України та Польщі - основна цінність, що сприяє формуванню і розвитку контактів між нашими народами. Співпраця характерна науковим та культурним обміном шляхом участі представників обох держав у спільних фестивалях, творчих проектах, наукових конференціях, спортивних змаганнях. Атмосфера свята – чудова та й погода сприяє, хочу побажати нашим народам й надалі підтримувати  дружні зв’язки, проводячи подібні заходи. Звичайно Польща сьогодні помітно випереджає Україну: вступила в НАТО, є членом Євросоюзу, за підтримки західних країн зуміла трансформувати економіку, а найбільша біда України -  війна на сході, але попри все вірмо й робімо все для того, аби чим скоріше в нас настав мир".

Ось такий мистецький фест – "Всіма барвами прикрашу Україну нашу!", об’єднав  представників дружніх братерських народів - України та Польщі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram