#

В "Укравтодорі" планують стягувати збір із фур за користування дорогами

27.08.2019 14:31
В "Укравтодорі" планують стягувати збір із фур за користування дорогами
Фото з мережі Інтернет

Виконувач обов’язків голови "Укравтодору" Славомір Новак заявив, що в планах служби запровадити спеціальний збір за користування українськими автошляхами, який сплачуватимуть власники великовантажних фур

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на  інтерв’ю Славоміра Новака для "Інтерфакс-Україна".

"Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України — це tolling, тобто збір плати з великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України", — повідомив Новак.

За його словами, запровадження такого збору могло б стати додатковим джерелом надходження до дорожнього фонду, коштом якого в Україні ремонтують дороги.

"Потрібно ухвалити закон, який буде регулювати питання цього збору. Нам вкрай необхідно запровадити додаткове джерело Дорожнього фонду", — додав Новак.

За його словами, в Україні наразі існує велика проблема з перевантаженими фурами, які погіршують стан дорожнього покриття. Так, з метою боротьби з цим явищем в Україні встановлюватимуть системи автоматичного зважування вантажівок під час руху. Перші 6 таких систем встановлять на під’їзді до Києва вже в жовтні 2019 року.

Раніше в Мінінфраструктури оцінили, що вартість проїзду платними дорогами в Україні складе близько 20-70 євроцентів за кілометр шляху.

Також нагадаємо, що на під’їздах до Києва планують встановити два автоматичні майданчики для зважування автомобілів у русі Weight-in-Motion.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: